vremenska prognoza

Nastavlja se sunčano vrijeme, evo što vas očekuje za produženi vikend

28.04.2023 u 07:14

Bionic
Reading

Na Jadranu većinom sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Poslijepodne na zapadu je uz više oblaka mjestimice moguće malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stupnjeva Celzijusa.

  • +13
Dubrovnik: Svakodnevica u staroj gradskoj jezgri Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Istočna Hrvatska

Nakon pretežno sunčanog jutra postupno porast naoblake, u noći ponegdje i malo kiše. Zapuhat će umjeren jugoistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 5, najviša od 16 do 19 °C.

Središnja Hrvatska

U prvom dijelu dana djelomice sunčano, zatim porast naoblake, a kasno popodne i navečer mjestimice malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 5 do 7, najviša između 18 i 21 °C.

Gorski kotar i Lika

Ujutro još dosta sunčana vremena, a od sredine dana porast naoblake. Navečer ponegdje i kiša ili pokoji pljusak. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do , najviša oko 20 °C.

Istra

Prijepodne pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, zatim oblačnije. Ujutro će puhati slab istočni vjetar i bura, zatim slabo do umjereno jugo, u noći slab istočni vjetar i jugo. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 4 do 7 °C, a najviša dnevna od 18 do 21 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano uz više oblaka poslijepodne, a prema večeri u Istri mjestimice može pasti malo kiše. Zapuhat će umjeren jugoistočni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 7 do 11, u unutrašnjosti Istre malo niža. Najviša dnevna oko 20 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, u unutrašnjosti od 4 do 8 °C. najviša dnevna između 19 i 23 °C.

Što nas očekuje za produženi vikend?

Djelomice sunčano, ali nestabilno. Povremeno lokalno može pasti malo kiše, uglavnom u obliku poslijepodnevnih pljuskova, osobito u subotu. U ponedjeljak pljuskovi su mogući i na moru. Slab do umjeren jugoistočni i južni vjetar, okrenut će na buru na sjevernom Jadranu, a u unutrašnjosti će prolazno zapuhati sjeveroistočnjak. U ponedjeljak umjereno jugo. Temperatura zraka na moru bez veće promjene, a u unutrašnjosti dnevne vrijednosti u blagom padu.