KRIVA PUNA CRTA

Nasred ceste u Šibeniku isprebijao pastora

Bionic
Reading

Boksački direkt u glavu, naočale ugurane u lice te krv iz oka, potekla od krhotina slomljenog stakla, posljedice su 'bliskog kontakta' Jadrana Jelovčića (31), pastora Reformirane crkve Šibenik, i Ivice Đ.(40), zaštitara u kockarnicama

Nemili događaj dogodio se u šibenskoj Ulici Stjepana Radića.

'Kretao sam se u sporoj koloni, kada se slijeva, prelazeći punu liniju, ispred mene iznenada i bez žmigavaca stvorio automobil', kazao je za Slobodnu Dalmaciju još uvijek vidno šokirani pastor Jelovčić.

'Zakočio sam, dao se desno, u nastojanju da ga izbjegnem, i skrenuo prema uličici u koju je neoprezni vozač, kršeći prometna pravila, želio ući. Njegov automobil ostao je poprijeko na cesti i gestikulacijom sam mu pokušao objasniti da je pogriješio, izlazeći pritom iz vozila', pojasnio je pastor, dodajući da su tada nastali problemi.

'Kada smo se našli 'oči u oči', pokušao sam mu smireno ukazati na njegovu neopreznost, spustio sam pogled prema punoj crti koju sam mu pokazivao, i tada sam dobio udarac u glavu. Nakon udarca, primio me u nekakav zahvat i u trenutku mi doslovno zdrobio i ugurao naočale u oči.

Panično sam se pokušavao osloboditi njegova željeznog stiska i, kada sam osjetio da mi se muti pred očima, ugrizao sam ga za ruku. Popustio je i tada sam ga, priznajem, mlatarajući rukama bez naočala i hvatajući pritom zrak, vjerojatno udario u nos, iz kojeg mu je potekla krv. Sjeo je u automobil i još brže otišao', kazao je pastor Jelovčić.

Pastor je nakon toga, obliven krvlju, mobitelom pozvao Hitnu pomoć i policiju, dok je vozilo, po koje je poslije došla njegova supruga, dugo vremena ostalo upaljeno nasred prometnice.

Pastor i zaštitar potom su se opet sreli na hodniku Hitnog kirurškog prijema, gdje su obojica u nazočnosti policajca potražila medicinsku pomoć.

'Osjetio sam da mi je želio pristupiti i možda se ispričati, ali sam upravo tada bio pozvan u ambulantu', rekao je pastor Jelovčić, inače i voditelj Udruge Prijatelj za pomoć ovisnicima o drogi.

'Opraštam mu, s nadom da će jednom, ako pročita barem nekoliko redaka iz Biblije, koju sam mu spreman pokloniti, u njegovo snažno tijelo i varljivu ćud ući zrno razuma, koje će ga prosvijetliti', dodao je pastor.

Pokušali smo doći i do zaštitara da čujemo i njegovu stranu priče, međutim, u tomu nismo uspjeli.