POVJERENSTVO RIJEČKOG KBC-a ZAKLJUČILO

'Narušeni odnosi onemogućuju normalan rad'

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 23.03.2010 19:32
  • Objavljeno 23.03.2010 u 18:28
kbc rijeka

kbc rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Pero Lovrović

Stručno vijeće riječkog Kliničkog bolničkog centra, koje je danas hitno obavilo istragu u Dječjoj bolnici na Kantridi, zaključilo je da ugrožavanja zdravlja i života malih pacijenata nije bilo, ali da dio kolega pedijatara smatra da bi organizacijski preustroj, koji provodi prof. dr. Prpić, mogao dovesti do takvog ishoda. Upravo zbog toga liječnici su prošloga tjedna potpisali peticiju za smjenu v.d. predstojnika Klinike za pedijatriju Igora Prpića, a njihovo izvješće predano je ravnatelju KBC-a Rijeka Hermanu Halleru

Povjerenstvo je razgovaralo sa specijalistima Dječje bolnice Kantrida, potpisnicima peticije, ali i s predstojnikom Prpićem te je zaključilo da prof. Prpić nije uspostavio dobar kontakt sa svojim kolegama i da nije dobro prihvaćen kao predstojnik, što izaziva česte konflikte i napetosti i ima negativan utjecaj na donošenje odluka o stručnim i organizacijskim pitanjima važnim za funkcioniranje Klinike za pedijatriju. Zaključak je Povjerenstva da u takvim uvjetima normalan rad Klinike nije moguć, stoji u izvješću koje potpisuju svi članovi Povjerenstva.

Dr. Prpić na mjestu v.d. predstojnika Klinike za pedijatriju naslijedio je prije četiri mjeseca dr. Vladimira Ahela, koji je i sam potpisnik peticije. Prpićevo razrješenje zatražilo je čak 13 od 16 specijalista, a za predstojnika traže imenovanje prof. dr. Mladena Peršića.

O tome hoće li predstojnik Klinike Igor Prpić biti smijenjen ili ne, odlučit će ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller za tjedan dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi