SKANDAL U SRBIJI

Narkobos Šarić nazivao Dačića 'drugom'

04.02.2013 u 10:31

Bionic
Reading

Postoje audio i videozapisi susreta predsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića s Rodoljubom Radulovićem, članom narkoklana Darka Šarića, piše beogradski Blic, navodeći da je premijer znao za Radulovićeve aktivnosti

Izvor Blica, koji je imao uvid u dokumente Tužilaštva Srbije za organizirani kriminal, tvrdi da o susretima Dačića i Radulovića postoje audiozapisi Uprave kriminalističke policije, ali i audio i videozapisi Bezbednosno-informativne agencije (BIA), rađeni po naredbi istražnog suca posebnog odjela Specijalnog suda. Izvor lista navodi da se Dačić 2008. i 2009. godine u više navrata sastao s Rodoljubom Radulovićem, a u razgovorima Šarića i Radulovića premijer Srbije je kodno nazivan 'drugom'.

Prema dokumentima u koje je izvor lista imao uvid, iz transkripata dostavljenih Tužiteljstvu, 12. siječnja 2009. godine u telefonskom razgovoru Darko Šarić od Radulovića traži da od svog 'druga' opet provjeri 'radi li policija na njemu'. Istog dana Radulović zove bivšeg šefa Dačićevog ureda Branka Lazarevića da provjeri ima li policija nešto za Šarića i tada se dogovaraju da se nađu. 'Do susreta je došlo u uredu u MUP-u', piše list.

Blic navodi da se posljednjeg dana siječnja 2009. godine Dačić osobno našao s Radulovićem u elitnom beogradskom restoranu. O detaljima sastanka Radulović je u telefonskom razgovoru obavijestio Šarića, a ovaj svog prijatelja u Novom Sadu - da se Radulović vidio s 'drugom' i da će doći do njega u Novi Sad da mu ispriča što su se dogovorili.

Izvor lista tvrdi i da je Radulović od Šarića 2008. godine nabavio mobilne telefone Blackberry koje je navodno uručio Dačiću i Lazareviću. Blic piše i da je sav snimljeni materijal nastao praćenjem trebao biti dostavljen pravosudnim organima, što je Uprava kriminalističke policije učinila, ali, prema nekim spekulacijama, ne i BIA. Dačić i bivši šef njegovog ureda posljednjih dana u medijima su dovođeni u vezu sa Šarićevom kriminalnom grupom, što je premijer Srbije nazvao 'namještaljkom' usmjerenom protiv njega i vlade.