LAKŠE TJELESNE OZLJEDE

Napadnut dubrovački gradonačelnik Vlahušić!

Andro Vlahušić

Andro Vlahušić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubašić

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić potvrdio je Slobodnoj Dalmaciji da je fizički napadnut dok je razgovarao s Matom Ragužem i njegovom rođakinjom, kazavši da je u svom poslu kao liječnik i sad kao gradonačelnik naišao na razne načine komunikacije koje razumije i kao čovjek i kao gradonačelnik i kao liječnik

Mato Raguž je dobio rješenje od Grada da od 1. lipnja izađe iz zakupa restorana čiji je prostor u vlasništvu Grada, i to zbog 70.000 kuna duga.

'Kod gradonačelnika smo otišli na sastanak kako bismo ga zamolili da odgodi isplatu zaostalog duga. Međutim, Andro Vlahušić za to nije imao razumijevanja', kaže Luca Matić.

Nakon kratke rasprave između njih dvojice gradonačelnik je u jednom trenutku rekao Mati da izađe iz prostora i da će mu dati socijalnu pomoć.

Tada je Mato izgubio živce i fizički se sukobio s gradonačelnikom, kazala je Luca Matić i dodala da je Mato nakon današnjeg događaja završio na psihijatrijskom odjelu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Nakon što su novinari Slobodne gradonačelniku Vlahušiću prepričali razgovor s Lucom Matić, on je rekao da se razgovor nije tako odvijao i da se nije dogodilo ništa tako dramatično.

Vlahušić je kazao kako zna da je Raguž branitelj i da se liječi od PTSP-a, a ukazao mu je na neodrživu situaciju obzirom na dosadašnje dugove.

Naime, još za vrijeme mandata gradonačelnice Dubravke Šuice Ragužu je oprošten dug od 200.000 kuna, a prošle godine Vlahušić mu je otpisao oko 150.000 kuna duga prema Gradu Dubrovniku.

U prvih pet mjeseci ove godine konoba PAX dužna je 70.000 kuna. Tražili su poček do kraja sezone, što sam i prihvatio, ali nakon toga Grad i Raguži će morati riješiti taj problem jer svako daljnje otpuštanje dugova u ovoj situaciji je neodrživo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi