ŽELJKA ANTUNOVIĆ:

'Napadaju me oni koji žele sinekure i lijepe plaćice'

25.01.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Željka Antunović u otvorenom je sukobu sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem. Bivša ministrica obrane pretendira na upražnjenu Bandićevu fotelju šefa zagrebačkog SDP-a, ali Milanović bi tamo radije vidio nekog svog čovjeka, kojeg bi ujedno i lakše kontrolirao

U intervjuu za Glas Slavonije porekla je optužbe da je ona Bandićev 'trojanski konj' u stranci rekavši da je ona prva dignula glas protiv samovolje bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a.

'Riječ je borbi za bolje pozicije uoči stranačkih izbora i pokušaju diskreditacije konkurencije. Sve te priče nemaju nikakvo utemeljenje. Dobro je poznato da sam u kontinuitetu bila oštra i glasna kritičarka načina na koji je SDP vodio bivši predsjednik Gradske organizacije SDP-a. S obzirom na žestinu optužbi i širok spektar izmišljotina koje se protiv mene plasiraju iz anonimnih 'dobro obaviještenih izvora', navode me na pomisao da se netko boji moje pobjede. Bit će da su to oni koji i dalje žele marginalizirati članstvo te rad i zasluge članstva pretvarati u sinekure i lijepe plaćice.

Neki su lijepili plakate i čučali po štandovima, a drugi sjedili po nadzornim i upravnim odborima. Znaju takvi da je dosad bilo dovoljno pljeskati šefu, a da će se u slučaju moje pobjede vrednovati rad i rezultati. Najavila sam da mi je članstvo na prvom mjestu, pa nije čudo što je haranga na mene tako žestoka. Međutim, nisam važna ja, ni pogrom kojem sam izložena. Važno je što se ovakvim javnim obračunima nanosi šteta SDP-u i našoj sposobnosti da izvršavamo obećanja koja smo građanima dali na izborima. A to je, vjerujte, časnim i ne tako glasnim SDP-ovcima prvi prioritet', rekla je Antunović za Glas Slavonije.

Dalje je naglasila da je ne zabrinjava činjenica što predsjednik Milanović otvoreno podržava njene protukandidate i preko medija poručuje da s njom ne može surađivati.

Smatra da je bilo potrebno izbaciti iz SDP-a sve Bandićeve ljude, jer 'tko krši pravila, mora snositi posljedice'. Kaže da je u Josipovićevu pobjedu uložen ne samo tekući već i minuli rad stranke, bez čega on ne bi postao predsjednikom i zato je bilo nužno rastati se od onih koji su zbog želje za pobjedom taknuli u vrijednosti stranke.

Antunović također smatra da u ovom trenutku nema nikakvih izgleda za eventualnu veliku koaliciju s HDZ-om.