UBO GA NOŽEM

Napadaču na vozača Taxi Cammea određen pritvor

18.07.2011 u 20:53

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je sucu za mladež Općinskog suda u Rijeci optužni prijedlog protiv dvadesetogodišnjeg hrvatskog državljanina Alena Alića iz Viškova zbog počinjenja kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede

Mladog okrivljenika tereti se da je 10. srpnja 2011, u nakani da teško tjelesno ozlijedi drugog hrvatskog državljanina Branka Stojkovića (44), džepnim nožem potonjemu zadao ubodne rane, i to u predjelu lijeve nadlaktice te u predjelu trbuha s prodorom u trbušnu šupljinu.

Branko Stojković je, podsjetimo, vozač Taxi Cammea iz Rijeke, koji je ubodne rane zadobio kada je od putnika koje je netom prije prevezao od Opatije do Rijeke, zatražio novac. Dvojica su odmah pobjegla, jedan je nesretnog taksista lupio bocom po glavi, a drugi ga izbo nožem, nakon čega su i oni pobjegli.

No, policija je nakon dva dana pronašla napadača, mladog Alena Alića, koji je i ranije činio kaznena djela, što je u policijskom sistemu i evidentirano, provela nad njim kriminalističko istraživanje te podnijela državnom odvjetništvu kaznenu prijavu redovnim putem, što znači da mladić nije bio pritvaran nakon krvavog incidenta u centru Rijeke.

Tužiteljstvo je tjedan dana kasnije predložilo određivanje pritvora protiv Alića, a sutkinja Općinskog suda taj je prijedlog i prihvatila.

Inače, taksist Stojković je operiran u riječkom KBC-u, ubodima mu vitalni organi nisu zahvaćeni, pa se on, srećom, uspješno oporavlja.