NIJE KAŽNJAVAN

Nasilnik iz Supetra dobio mjeru opreza, ne smije prići vatrogascu na manje od 150 metara. Drugi napadač pušten!

10.06.2019 u 14:37

Bionic
Reading

Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike u ponedjeljak je izrečena mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara niti kontaktirati s njim, doznaje se u državnom odvjetništvu

S obzirom da 22- godišnjak do sada nije bio kažnjavan niti se vodi u krim evidenciji za njega nije zatražen zatvor već mu je određena mjera opreza. U vrijeme napada je bio pod utjecajem alkohola jer mu je izmjereno 1,2 promila, na ispitivanju nije negirao napad samo je rekao da se ničega ne sjeća.

Osim tog 22- godišnjaka policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj postaji pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se zbio u nedjelju popodne nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio 'gdje su Srbi?'.

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja drži kako odgovornost za takve izgrede snose svi oni koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju i neprihvaćanje drugih i drugačijih.

'Time šire plasman mržnje i snose odgovornost za taj nemili događaj. Dok institucije države toleriraju neprovođenje zakona dotle svatko misli da za takve stvari može proći nekažnjeno. Svako nasilje i pozivanje na mržnju treba kazniti', poručili su iz stranke Pametno.

Policija je rekla da oni u vezi sa tim incidentom na Braču i dalje sve kriminalistički istražuju kako bi došli do ostatka mladića koji su bili u grupi koja je napala sezonce među kojima su bila dva mladića srpske nacionalnosti.