'DI JE SRBIN?'

Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce otjerala Torcida kup!

10.06.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru. Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Grupa momaka je nasrnula na njih uz riječi 'Di je Srbin?'...

'U ime Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom', poručila je gradonačelnica, piše Dalmatinski portal.

Dodala je da je Grad Supetar oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren grad za sve koji žele doći i posjetiti ga te raditi i živjeti u njemu.

'Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem gradu. Kao gradonačelnica sam, obzirom da su sudionici napada bili posjetitelji ili sudionici Torcida kupa, odlučila ukinuti donacije i uskratiti korištenje sportskih terena. Ne možemo podržavati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji ovako reagiraju. Pokušat ću kontaktirati sa svim žrtvama. S majkom stradalog iz Supetra sam već razgovarala', rekla je gradonačelnica Supetra Ivana Marković za 24 sata.