KOD SLAVONSKOG BRODA

Nakon svađe, 21-godišnjakinja nožem ubola supruga

11.04.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Još jedna obiteljska svađa završila je u krvi. Nakon što ju je pijani suprug grubo odgurnuo, deset godina mlađa žena dohvatila je nož te ga zarila 31-godišnjaku u butinu

Do sukoba između supružnika došlo je jučer, nešto poslije 17 sati, u njihovoj obiteljskoj kući u Gornjoj Vrbi. Kako doznajemo, mlada 21-godišnja žena uzrujala se jer je njezin suprug previše popio. Nakon što se ljutita žena izvikala na pijanog supruga, verbalni je sukob prerastao u fizički. Iziritiran galamom, pijani suprug je odgurnuo svoju 10 godina mlađu suprugu te je ona zateturala do kuhinjskog stola, s kojega je potom u hipu dohvatila kuhinjski nož. Sekundu kasnije oštricu noža zarila je suprugu u nogu.

Ozlijeđenom 31-godišnjaku odmah je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Nakon toga su ga policajci odveli u postaju, gdje mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,74 promila, te je u policijskim prostorijama zadržan do otrježnjenja. Protiv oboje supružnika policija podnosi optužne prijedloge zbog povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Budući da su suprugove ozlijede okvalificirane kao lakše, protiv 21-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju te joj prijeti kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.