objavio na facebooku

Nakon što se učlanio u Bandićevu stranku, Varga sjeda u fotelju predsjednika Upravnog vijeća Hitne pomoći grada Zagreba

13.08.2019 u 19:01

Bionic
Reading

Bivši SDP-ov ministar zdravstva Siniša Varga koji je prešao u stranku Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti preuzet će mjesto predsjednika Upravnog vijeća Hitne medicinske službe grada Zagreba

Objavio je to Varga na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

''U proljeće sam postao nezavisni zastupnik u Saboru. Razloge napuštanja SDP-a sam tada jasno naveo. Za vrijeme mog ministarskog mandata postignuti su očigledni pozitivni pomaci u zdravstvenoj politici i dostupnosti zdravstvenih usluga građanima. Moji nasljednici na ministarskom mjestu sve su brzo vratili na stanje prije toga. Tako je i danas. Cilj mi je svoja stručna znanja i dosadašnja politička iskustva koristiti za realizaciju projekata u hrvatskom zdravstvu da barem u Zagrebu, ako već ne ide u cijeloj zemlji, bude bolje nego je danas.

Nekoliko je projekata u hrvatskom zdravstvu u čijem bih ostvarenju želio sudjelovati. Stranka rada i solidarnosti ima važnu ulogu u političkom životu grada Zagreba. Pozvali su me da potaknem realizaciju projekata u zdravstvu poput uvođenja helikopterske službe u hitnoj medicini, uvođenje centara za trudnice, majke i dojenčad kao dio pronatalitetne politike, stvaranje tzv. zdravstvenog holdinga u Zagrebu kako bi se racionalizirali troškovi i povećala efikasnost.

Zato sam i prihvatio poziv prof. dr. Ane Stavljenić Rukavine da preuzmem mjesto predsjednika Upravnog vijeća Hitne medicinske službe grada Zagreba i zajedno s drugima pokrenem realizaciju tih i drugih projekata u glavnom gradu Hrvatske. Izuzetno cijenim prof. Stavljenić Rukavinu koja je bila ministrica u Račanovoj vladi, a ja bio pomoćnik ministra zdravstva 2000. godine i sve ove godine uspješno surađujemo. Školovan sam, stručno osposobljavan i specijaliziran ne samo kao zdravstveni radnik već i kao međunarodni stručnjak za zdravstveni menadžment i upravljanje zdravstvenim sustavima. To sam već pokazao kao ministar zdravlja u Milanovićevoj vladi, ali i kao ravnatelj HZZO-a.', napisao je Varga.