DOVRŠENO ISTRAŽIVANJE

Nakon pucnjave u Makarskoj policija protiv Veljka Barbierija podigla dvije kaznene prijave

12.06.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Policijska uprava splitsko-dalmatinska završila je krim istragu vezano uz pucnjavu u Makarskoj

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja dva kaznenog djela. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je jučer oko 18 sati na području Makarske ispred kuće ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma te je od muškarca oduzeto nekoliko komada različitog oružja (pištolj, plinski pištolj, zračna puška) od čega i jedna automatska puška i streljivo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 70-godišnjaka će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Da podsjetimo, istaknuti hrvatski gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri uhićen je sredinom tjedna u Makarskoj i to nakon što je u alkoholiziranom stanju pucao u stablo pred svojom kućom.