borba s koronavirusom

Nakon prosvjeda studenata u Beogradu, ministar obrazovanja odlučio da se studentski domovi ipak ne zatvaraju

03.07.2020 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon prosvjeda studenata u četvrtak navečer u Beogradu zbog najave o zatvaranju studentskih domova u okviru novih mjera vlade kao odgovor na rast broja zaraženih, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da studenti ostaju u studentskim domovima te najavio da će to biti potvrđeno i na sjednici Vlade

Studenti iz više studenstkih domova okupili su se ispred Skupštine Srbije u Beogradu i protestirali zbog izjave predsjednika Aleksandra Vučić u kojoj je rekao da će jedna od mjera, kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, biti zatvaranje studentskih domova u Beogradu, piše Al Jazeera.

Zahtijevali su da im se dostavi i odluka o tome te su najavili da će se u petak ponovo okupiti u 10 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a očekuju da im se obrati ministar prosvjete. Također traže da studenti koji su zaraženi korona virusom dobiju novi ispitni rok.

Predstavnici studenata i predsjednik Vučić razgovarali su u četvrtak navačer te je dogovoreno da se domovi ipak ne zatvaraju, uz povećanje epidemioloških mjera.