IZ MUP-A POTVRDILI

Probijena magična brojka od milijun najava dolazaka, najviše Slovenaca, Nijemaca i Austrijanaca

01.07.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Voditelj Službe za susjedne zemlje u Upravi za granicu Tomislav Kufner u emisiji Dobro jutro Hrvatska komentirao je uz ostalo popis EU o 15 država izvan Unije čiji će državljani moći slobodno putovati u Uniju istaknuvši kako te preporuke nisu obvezujuće te da će svaka članica EU-a donijeti odluku na nacionalnoj razini

'Stožer civilne zaštite jučer je donio odluku da je državljanima iz Europske unije dozvoljen ulaz u Hrvatsku bez dokazivanja svrhe ulaske, dok zemlje izvan Europske unije, tzv. treće zemlje na graničnim prijelazima moraju dokazati svrhu ulaska', objasnio je Kufner za HRT.

Državljani BiH, kako navodi, moraju prilikom ulaska u Hrvatsku dokazati razloge dolaska. Dodao je i kako je ukinuta mjera samoizolacije, te da niti jedna zemlja nije obuhvaćena samoizolacijom.

Istaknuo je kako je jutros probijena magična brojka od milijun najava te da najviše participiraju Slovenci, Nijemci i Austrijanci.

Kako bi se smanjile gužve i vrijeme čekanja na granici na internetu se može ispuniti obrazac koji je zamišljen kao pomoć prilikom prelaska granice - https://entercroatia.mup.hr. Dodao je da obrazac vrijedi 90 dana.