riječ gordana jandrokovića

'Najplodnija' saborska godina zaključena domjenkom

14.12.2018 u 18:07

Bionic
Reading

Bila je ovo najplodnija saborska godina, skupno se zasjedalo 117 dana, najviše u proteklih deset godina, istaknuo je u petak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na božićnom domjenku za zastupnike, zaposlenike i stalno akreditirane novinare, svima je zahvalio na suradnji

'Zahvalio bih svim zastupnicama i zastupnicima na vrijednom, predanom radu, na svim raspravama i polemikama koje smo vodili, kao i svim donesenim zakonima, vremenu koje su proveli ne samo na plenarnoj sjednici nego i na odborima, u svojim izbornim jednicama, županijama, gradovima i općinama', rekao je Jandroković na domjenku kojem se odazvalo 20-ak zastupnika.

'Ova je godina po broju dana plenarne sjednice u zadnjih deset godina 'najplodnija', plenarno smo zasjedali 117 dana, raspravljali otprilike 900 sati, donijeli preko 240 zakona i kada to usporedimo s parlamentima drugih država onda imamo iznadprosječni broj i radnih dana i radnih sati", pohvalio se Jandroković, napominjući kako u drugim parlamentima plenarna zasjedanja nisu toliko česta kao što su u Hrvatskom saboru.

'Posebno bih zahvalio i svim službenicima, namještenicima i zaposlenicima Hrvatskog sabora na strpljenju, samozatajnosti i pomoći koju nam pružaju u radu. Oni su često žrtva naših višesatnih rasprava i zahvaljujem im na svim prekovremenim satima koje su odradili jer znam da im nije lako', istaknuo je.

'Zahvaljujem i predstavnicima medija, poštovanim novinarkama i novinarima, našim kamermanima, svima koji nas prate. Znam da ni vama nije lako, i vi imate svoju dinamiku, svoj ritam koji je sve brži i brži, informacije sve češće moraju biti ne više na dnevnoj, nego na osnovi sata, nekada i minute tako da imamo razumijevanja za to što ste ovdje prisutni. No, molim vas da i vi nekada imate razumijevanja za nas kada ne možemo reći sve što bismo možda željeli ili trebali i kada netko od nas možda reagira na način koji nije uvijek primjeren', obratio se i predstavnicima 'sedme sile'.

  • +4
Svečani domjenak u Hrvatskom saboru Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Nadam se da smo u ovoj godini svi zajedno korektno surađivali i da smo pokazali visoku razinu međusobnog uvažavanja i tolerancije. Znalo se dogoditi i drugačije, ali ipak većinski je to bila godina u kojoj smo imali puno kvalitetnih rasprava i razmjena argumenata. Bilo je brojnih polemika, ponekad se prešla crta, ali zato je upravo vrijeme došašća vrijeme i kada možemo jedni drugima reći 'oprosti', uvjeren je šef parlamenta.

'Želim vam svako dobro u razdoblju pred nama, sretne i blagoslovljene božićne blagdane vama i vašim obiteljima, i puno uspjeha u 2019. godini. Neka se međusobno poštujemo, uvažavamo, toleriramo jedni druge i međusobne razlike i onda sam siguran da će nam biti bolje i da će naša Hrvatska biti još bolja i uspješnija, a naši građani zadovoljni jer smo ovdje zbog njih', poručio je Jandroković.

Glasovanjem o raspravljenim točkama, u petak je završeno jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora, zastupnici odlaze na jednomjesečnu ustavnu stanku, na novom redovitom zasjedanju okupljaju se nakon 15. siječnja.