PAO KELJMENDI

Najmoćniji narko-barun u Europi uhićen na Kosovu!

06.05.2013 u 12:53

Bionic
Reading

Kosovski mediji danas prenose informacije o uhićenju kontroverznog biznismena Nasera Keljmendija, osumnjičenog za organiziranje narko-mreže na Balkanu i u Europi te naručivanje ubojstva Ramiza Delalića Ćele, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA). Keljmendi je, kako je agenciji Anadolija potvrđeno u policiji na Kosovu, uhapšen u nedjelju navečer, zajedno s pomagačem

Kosovski portal Indeksonline piše kako se 55-godišnji Keljmendi, inače državljanin Kosova, često u javnosti spominjao kao vođa albanske mafije u BiH, ali i kao jedan od najmoćnijih narko-baruna na Balkanu.

Govori se da Naser Keljmendi, njegovi sinovi Elvis, Liridon i Besnik, kao i njegov brat Beqir, imaju veliki broj biznisa u Bosni, Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu, uključujući i hotele i tvrtku za špediterstvo.

Koliko je Keljmendi bio opasan i koliku je opasnost predstavljao za regiju uopće, prenose kosovski mediji, potvrđuje i činjenica da ga je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barack Obama 1. lipnja prošle godine stavio, uz još jednog meksičkog i afganistanskog narko-dilera, na 'crnu listu', kao 'značajnog trgovca narkoticima u inozemstvu'.

U rujnu prošle godine Policija Kosova je uhapsila osobu koja je sličila na Nasera Keljmendija. Tada se pojavila informacija o njegovom hapšenju, ali je brzo demantirana. Zbog toga je i jutros vijest o njegovom hapšenju najprije uzeta s rezervom, ali je ubrzo i službeno potvrđena.

Glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani izjavio je da je hapšenje Keljmendija obavljeno na osnovu suradnje policija u regiji.

Kazao je da nije ovlašten govoriti o mogućem izručenju Keljmendija i da je policija svoj posao završila.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi na upit agencije Anadolija nije želio komentirati hapšenje Nasera Keljmendija.