U NJEMAČKOJ

Najmanje dvoje mrtvih u pucnjavi na sudu

07.04.2009 u 12:01

Bionic
Reading

Napadač je ubio dvoje ljudi, najvjerojatnije uključujući i sebe, a još dvoje je teško ranio na sudu u gradu Landshutu u Bavarskoj na jugu Njemačke, javlja Reuters

Glasnogovornik policije Leonard Mayer izjavio je za televiziju N-TV da je pucnjava završila i vlasti vjeruju da je i napadač među mrtvima.

'Prema mojim informacijama, ubijeno je dvoje ljudi', rekao je Mayer. 'Situacija je sada pod kontrolom. Ubojica se najvjerojatnije ubio, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena', pojasnio je on.

Bavarski premijer Horst Seehofer rekao je da se, prema njegovim saznanjima, dvoje ljudi nalazi u kritičnom stanju, a napadač je bio 60-godišnji muškarac iz obližnjeg Dingolfinga.

'Izgleda da je do pucnjave došlo zbog razmirica oko izvjesnog nasljedstva', rekao je Seehofer.

Televizija N-TV objavila je da je napadač sjedio u sudnici u dijelu predviđenom za publiku prije nego što je iznenada ustao i zapucao.

'Sve se dogodilo iznenada, bez ikakva upozorenja', pojasnio je Mayer.

Prije nepunih mjesec dana, sedamnaestogodišnji mladić ustrijelio je petnaest osoba u krvavom pohodu koji je počeo u srednjoj školi u Winnendenu na jugozapadu Njemačke. Mladić se ubio bježeći pred policijom.

Landshut je grad od oko 62 tisuće stanovnika u njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj.