dan na burzi

Najlikvidnija dionica HT-ova

Bionic
Reading

Tržište je imalo mješoviti dan, s ključnim indeksima na suprotnim stranama, gdje je CROBEX kliznuo 0,04 posto, a uži indeks CROBEX10 dobio 0,1 posto na vrijednosti

Domaće tržište kapitala u srijedu je svjedočilo osjetnom padu likvidnosti, s ionako skromnih razina iz prethodnih dana. Ukupan dionički promet je iznosio svega 3,2 milijuna kuna, što je najniža razina u gotovo dva mjeseca. Ozbiljnije trgovanje se odvijalo u svega nekoliko izdanja, bez milijunaša, pri čemu je najlikvidnija dionica bila ona HT-a s oko 765 tisuća kuna prometa, a slijedi ona Turisthotela s 540 tisuća kuna prometa, pri čemu su obje stagnirale cijenom.

Tržište je imalo mješoviti dan, s ključnim indeksima na suprotnim stranama, gdje je CROBEX kliznuo 0,04 posto, a uži indeks CROBEX10 dobio 0,1 posto na vrijednosti.

Titula gubitnika dana ide dionici Đuro Đaković grupe, usprkos vijesti o primitku neobvezujućih ponuda za dokapitalizacijom kompanije, ali bez dodatnih detalja, pa joj je cijena potonula gotovo 12 posto. Od gubitnika se izdvaja i dionica Vira koja je pala gotovo 9 posto nakon vijesti o novoj blokadi računa. Na strani dobitnika možemo izdvojiti tek dionicu Valamar Riviere s plusom od 1,7 posto, pri pola milijuna kuna prometa.

Dobitnik dana Valamar Riviera +1,65% 24,60

Gubitnik dana Đuro Đaković -11,70% 4,15

CROBEX -0,04% 1.616,48

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.