PAPA BENEDIKT:

'Najgora prijetnja dolazi od grijeha unutar Crkve'

11.05.2010 u 18:25

Bionic
Reading

Papa Benedikt XVI. u utorak je izjavio da bi zbog krize koja je zahvatila Katoličku crkvu zato što su svećenici seksualno zlostavljali djecu Crkva morala priznati strašnu istinu da najgora prijetnja dolazi od grijeha unutar Crkve

Papa je novinarima rekao kako Crkva 'ima veoma duboku potrebu' priznati da se mora iskupiti za grijehe i 'prihvatiti pročišćenje'.

'Danas na doista strašan način vidimo da najveći progon Crkve ne dolazi izvana, već je nastao iz grijeha unutar Crkve', rekao je u avionu kojim je putovao u Portugal, na novinarsko pitanje o tom skandalu.

Zadnjih je tjedana velik broj vatikanskih dužnosnika optužio medije da vode prljavu kampanju protiv Crkve, a jedan vodeći vatikanski dužnosnik čak je otišao tako daleko da je izvještaje o prikrivanju seksualnog zlostavljanja odbacio kako 'jadna ogovaranja'.

Benedikt XIV. je, suočavajući se najvećom krizom otkako je postao papa, rekao da Crkva mora zatražiti oprost od žrtava seksualnoga zlostavljanja, ali i priznati da 'oprost ne može biti zamjena za pravdu'.