korona

Najesen nove mjere; poseban naglasak na maskama i vjenčanjima

17.08.2020 u 07:57

Bionic
Reading

Sigurno je da će se u svim zatvorenim prostorima morati nositi maske, uljučujući i na radnom mjestu, ako se radi u prostorima otvorenog tima

Bude li Ustavni sud potvrdio legitimitet Stožera, uskoro bi uslijedile mjere kojima će se nastojati smanjiti izgledi virusa.

Kako piše Jutarnji list, među ostalim, predviđa se obvezno testiranje svih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika koji rade u sustavu prije povratka na radno mjesto, bilo s godišnjeg ili s bolovanja.

  • +11
Koronavirus u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Sigurno je da će se u svim zatvorenim prostorima morati nositi maske, uljučujući i na radnom mjestu, ako se radi u prostorima otvorenog tima. Ograničit će se i broj osoba na svadbama, vjerojatno u početku na tridesetak, ali ako se pokaže da je ta vrsta okupljanja i dalje izvor zaraze, dogodit će se ono što trenutno vrijedi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a to znači u “svadbenoj povorci” bit će samo mladenci i uža obitelj.

Morat će se ograničiti i okupljanja na javnim mjestima, što znači da oni koji žele organizirati neko događanje s većim brojem ljudi, to mogu samo tako da se proširi područje događanja.