HVIDRAŠ U PROSTORIJAMA HDZ-a

Najbrutalniji napad na Milanovića dosad

21.03.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Istup predsjednika šibensko-kninske HVIDRE Mladenka Spahije, koji se na konferenciji za novinare održanoj u nedjelju u prostoru HDZ-a ne birajući riječi obrušio na premijera Zorana Milanovića te otišao dotle da je zaprijetio nasiljem, nije izazvao reakciju Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku

Spahija je, podsjetimo, premijera Milanovića nazvao 'stokom', opleo da 'nisu roditelji krivi što su napravili kretena i budalu', a potom i dodao 'dat ćemo svi po 20 posto naših povlaštenih vojnih mirovina da se utvrdi DNK Zorana Milanovića'. Sve je to, među ostalim, izgovoreno na konferenciji koju su HDZ i braniteljske udruge sazvali kako bi reagirali na Milanovićevu izjavu o građanskom ratu, a Mladenko Spahija poručio je na koncu i da 'svi koji su već jedanput dali svoje tijelo i um i po cijenu oružja neće dozvoliti da uspiju u naumu oni koji ih misle pokoriti. Cijena oružja može biti praćka, može biti kamen, glogov kolac, ali se nećemo dati'.

Na upit je li predsjednik županijske HVIDRE prekršio zakon i hoće li ga kazneno prijaviti zbog javnog poticanja mržnje i nasilja, iz ŽDO-a su najprije kazali da s njegovim izjavama nisu upoznati, a na koncu dali negativan odgovor.

'Obavještavamo vas da nadležno državno odvjetništvo nije do sada postupalo ni povodom eventualnih prijava niti samostalno, s obzirom na različite interpretacije spornog govora objavljenog u medijima', kazao je Novom listu Emilio Kalabrić, glasnogovornik šibenskog ŽDO-a.