grmljavinsko nevrijeme

Najavljena oluja u Hrvatskoj: Pogledajte kako stiže sa zapada

13.05.2024 u 11:56

Bionic
Reading

Upaljen je žuti meteoalarm za nekoliko hrvatskih regija, a najvaljena oluja polako stiže sa zapada

DHMZ je podigao alarm za grmljavinsko nevrijeme za nekoliko hrvatskih regija: zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku, dok se u zapadnom dijelu Istre očekuju jaki udari bure. Na stranici Rain-alarm vidi se kako se Hrvatskoj sa zapada približava oborinska masa.

'Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu. Mjestimice kiša, osobito na zapadu zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije, a lokalno su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C - objavio je DHMZ prognozu za ponedjeljak.

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i pljuskovima s grmljavinom. Od sredine dana češća sunčana razdoblja, osobito na istoku. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, podno Velebita u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C, piše DHMZ.