koštala ga pohlepa

Naivnog Slavonca prevarila ‘žena na samrti‘. Obećala mu nasljedstvo i 650.000 eura, on joj uplatio 20.000 eura za ‘troškove odvjetnika‘

14.08.2021 u 13:04

Bionic
Reading

Sumnju na prijevaru preko Facebooka 'tešku' nekoliko desetaka tisuća eura prijavio je policiji 35-godišnji muškarac iz sela Petrovci, u okolici Vukovara, piše Glas Slavonije

Prijavu je podnio u četvrtak, nakon što mu je postala sumnjiva višemjesečna "prepiska" o obećanom nasljedstvu od 650.000 eura ako plati navodne 'troškove odvjetnika'!

'Vukovarskoj je policiji 35-godišnjak iz Petrovaca prijavio kako ga je nepoznati počinitelj, koji se predstavio kao žena starije životne dobi na samrti, putem društvene mreže Facebook doveo u zabludu tako što mu je obećao nasljedstvo - cjelokupnu imovinu i 650.000 eura, ako uplati novčani iznos za troškove odvjetnika', naveli su o tom nevjerojatnom slučaju jučer iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, piše Glas Slavonije.

Očigledno prevareni 35-godišnjak je, kako se također iz policije navodi, "na više zahtjeva počinitelja za plaćanje različitih iznosa troškova" u razdoblju od svibnja do kolovoza 2021. godine uplatio novac.

Navodno je Petrovčanin na taj način ostao bez 20-ak tisuća eura. Novac je uplaćivao u različitim iznosima, kroz više mjeseci, no neslužbene informacije kazuju kako je "žena na samrti" tražila i daljnje uplate... Potom se, pak, odlučio cijeli slučaj prijaviti policiji.

'Policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo prijevare', zaključili su iz PU-a u Vinkovcima.

Unatoč brojnim upozorenjima hrvatske policije da nitko ne plaća nikome ni lipe, ako ga ne poznaje, ili nije siguran o kome se radi, i dalje je velik broj žrtava na internetu.

'Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare kriminalaca. Prevaranti se koriste vrlo profinjenim trikovima i obećanjima kako bi od vas izvukli novac ili vrijedne financijske informacije. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Uvijek tražite nepristrani financijski savjet prije nego što date novac ili uložite sredstva. Obratite se policiji ako vam je nešto sumnjivo', opetovano je izdano upozorenje vukovarsko-srijemske policije građanima kojeg je potpisala policijska službenica za odnose s javnošću Martina Halas.