karlovac

Prevaren još jedan starac; dvoje kriminalaca mu ponudilo pregled 'medicinskim' aparatom pa ga pokrali

26.03.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Kako postoji mogućnost da na ovakav i slične načine građani postanu žrtve prijevare, policija upozorava sve da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom

Karlovačka policija javlja da je jučer u jutarnjim satima u stan 89-godišnjaka u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu došla nepoznata ženska osoba i predstavila se kao predstavnica tvrtke za medicinska pomagala i aparate te mu ponudila pregled jednim od aparata. U jednom trenutku ta osoba u stan je pustila drugu nepoznatu osobu koja je muškarcu iz stana otuđila novac i bankovne kartice te su nakon toga napustili stan. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Policija podsjeća da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.