NEOBIČNA PORUKA IZ ĐAKOVA

Nadbiskup Srakić pozvao Isusa u Sabor

25.12.2012 u 17:30

Bionic
Reading

Sa svečanog misnog slavlja u Đakovu đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Marin Srakić poručio je da je obitelj stup svakog društva te od vjernika zatražio da budu graditelji društva u kojem se promiče dijete. Istodobno zavapio je na Isusa da dođe u hrvatski Sabor i podsjeti političare da 'donose zakone u skladu s naravnim zakonom'

Nazvavši Božić danom ljubavi prema ljudima, nadbiskup Srakić rekao je da se u božićnoj noći, u betlehemskoj štalici, u jaslicama rodilo Dijete koje je došlo promijeniti srca i živote ljudi.

'No danas to Dijete na dan svoga rođenja progovara prodornim plačem. Tim plačem govore djeca žrtve svakog nasilja - i milijuni djece trećeg svijeta i djeca-barakaši iz sirotinjskih predgrađa svih velegradova svijeta, ali i djeca iz našeg naroda u čiju je zaštitu stala naša Crkva', rekao je mons. Srakić, apostrofirajući prijepore oko zdravstvenog odgoja u školama.

'Na svim svjetskim širinama obitelj ima vrlo jasnu dimenziju; maknuti je znači maknuti stupove društva. Obitelj je jedna mala stvarnost. Ona je mjesto gdje se uči živjeti društvo i živjeti s drugima. Ako se uništi stabilnost te male zajednice, čovjek gubi 'svoje mi' i postaje 'samo ja', postaje načelo netrpeljivosti i razdora. Kako će se dijete spremiti za roditeljstvo na mutnim idejama o braku, spolnosti i životu? Za sve njih plače betlehemsko dijete', rekao je Srakić, poručivši vjernicima: 'Budite graditelji društva u kojem se promiče dijete.'

Isto tako, prenosi Nova TV, zavapio je da Isus dođe u hrvatski Sabor i podsjeti političare da donose zakone u skladu s naravnim zakonom. 'Dođi, Isuse, i ove godine k nama u ovu našu zemlju, pođi u Sabor, održi ondje govor u svome stilu i podsjeti političare da donose zakone u skladu s naravnim zakonom koji se temelji na čovjeku od Boga stvorenome, koji jamči njegovo dostojanstvo', poručio je Srakić u svojoj propovijedi.