PREPLAĆENE KAMATE

Nacionalni sindikat policije dobio tužbu protiv banke

09.01.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Prema tužbi Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH donesena je prva prvostupanjska presuda u korist člana sindikata na Općinskom suda u Osijeku, u kojoj je u cijelosti prihvaćen tužbeni zahtjev te dosuđena u korist tužitelja isplata cjelokupnog iznosa iz tužbe sa svim troškovima postupka, stoji u priopćenju sindikata koje potpisuje predsjednik Nikola Kajakić

Riječ je o tužbama koje je Sindikat pokrenuo i ime svojih članova protiv niza poslovnih banaka, a zbog preplaćenih kamata na kredite.

U Sindikatu smatraju da je temelj ovakvih odluka prvostupanjskih sudova u cijelosti Odluka Visokog trgovačkog suda u Zagrebu od 13. lipnja 2014. godine, i Vrhovnog suda od 09. svibnja 2015. godine, kojim je nesporno potvrđeno da je od strane poslovnih banaka u RH, za ugovore o kreditima sklopljenim u periodu od 2003. do 2013. godine, od strane poslovnih banaka u RH, kršena ili povrijeđena ugovorna obveza na štetu korisnika kredita u dijelu 'jednostrane promjene kamatne stope na štetu korisnika kredita', zbog čega je došlo do preplaćivanja kredita.

Iz Sindikata pozivaju sve članove Nacionalnog sindikata policije i druge građane RH da ako su u navedenom periodu od 10. rujna 2003. do 31. prosinca 2008. s poslovnim bankama imali sklopljen ugovor o kreditu (po svim osnovama, stambeni, auto, gotovinski i sl.) i ugovoren u svim valutama (euro, CHF, dolar ili kuna), bez obzira na to je li kredit otplaćen ili je u tijeku otplata, da im se jave jer imaju mogućnost utuživanja poslovne banke, s ciljem povrata preplaćene kamate za vrijeme otplate kredita. Presuda, upute i obrazci mogu se pogledati na stranicama www.nsp-muprh.eu.