promet

Na zagrebačkoj obilaznici kolona, kod Otočca se voda izlila na cestu

18.11.2019 u 07:28

Bionic
Reading

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog olujnog juga u prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

U prekidu je tako brodska linija Zadar-Preko dok Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luci.

Trajektna linija Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Premuda-Mali Lošinj u prekidu je kao i katamaranske linije Rab-Lun (Tovarnele)(Novalja) - Rijeka Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Split-Hvar-Korčula te Žirje-Kaprije-Šibenik.

Na dubrovačkom području u prekidu su brodska linija Komiža-Biševo te trajektna linija Prapratno-Sobra.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima ne cestama.

Na zagrebačkoj obilaznici na čvoru Ivanja Reka u smjeru Bregane, zbog radova na mostu Sava, kolona je duga oko jedan kilometar.

Zbog izlijevanja vode na kolnik prekinut je promet na državnoj cesti Špilnik-Čovići kod Otočca, cesti Zalužnica-Doljani, Gornji Kosinj-Kosinjski Bakovac, Žažina-Mala Gorica, lokalnoj cesti Podastrana-Donje Pazarište te Smiljan-Novoselo Trnovačko.

Zbog radova na Graničnom prijelazu Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari granični prijelaz.

Zatvorena je državna cesta prema Graničnom prijelazu Miljana. Alternativni smjer kretanja za prelazak državne granice je granični prijelaz Plavić-Sedlarjevo.