RASPRAVA NA PANTOVČAKU

Predsjednica na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost pohvalila Krstičevića

05.03.2018 u 18:05

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je u ponedjeljak prvu ovogodišnju sjednicu svoga Vijeća za domovinsku sigurnost, devetu u nizu, iskazujući zahvalu članovima Vijeća te potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću na uspješnom radu te doprinosu u donošenju Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti

Ured predsjednice priopćio je kako je tijekom sjednice naznačeno da je donesen godišnji Plana rada Vijeća s pomno odabranim temama, s ciljem objedinjavanja raspoloživih napora svih dionika u potpori uspostave sustava domovinske sigurnosti.

Istaknuto je kako je Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti donijela svoj Godišnji plan u suglasju predsjednice i premijera. U tom planu definirani su središnji ciljevi i ključni prioriteti čime će se u velikoj mjeri usmjeriti djelovanja nadležnih središnjih tijela državne uprave k izradi plansko provedbenih dokumenata te uspostavi standardnih operativnih procedura upravljanja u kriznim situacijama.

O navedenom je, sadržajno u svom uvodnom izlaganju, izvijestio Krstičević, ujedno u svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije za domovinsku sigurnost.

  • +10
Sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic

Središnja tema sjednice bila je upoznavanje članova Vijeća sa stručnim promišljanjima Ministarstva unutarnjih poslova, u svojstvu dionika Sustava domovinske sigurnosti, u provedbi aktivnosti i zadaća upravljanja sigurnosnim rizicima i u kriznim situacijama od važnosti za nacionalnu sigurnost.

Nakon uvodne prezentacije glavnog ravnatelja Policije Nikole Miline, provedena je stručna rasprava u kojoj su sudjelovali svi sudionici sjednice, zaključuje se u priopćenju.