kriza u agrokoru

Na kritike da presporo donosi odluke, Plenković odgovorio: 'Meni da netko nameće ritam, nema šanse!'

24.02.2018 u 15:22

Bionic
Reading

'Što s tiče povjerenika za Agrokor, predložit ćemo novu izvanrednu upravu, imenovat će je sud, to sam rekao i jučer u Bruxellesu. Razgovori se vode, diskretni su. Kad sve bude potvrđeno i dogovoreno, tada ćemo objaviti našu odluku', rekao je premijer Andrej Plenković u subotu u Virovitici odgovarajući na pitanje kada će Vlada objaviti ime nasljednika Ante Ramljaka

Na pitanje hoće li novi povjerenik biti iz sadašnje ekipe u Agrokoru ili netko izvana premijer Andrej Plenković je, prenosi N1 televizija, odgovorio: 'Neću vam reći'.

'Proces traje deset mjeseci, jako puno toga se napravilo. Cijela javnost, komentatori, oporba, mediji... Kreiramo atmosferu kao da će se nešto sada, jučer, prekjučer dogoditi. Neće.

Krupan je bio naš angaman prije deset mjeseci, da toga nije bilo pitanje je kako bi izgledalo hrvatsko gospodarstvo. Ovo je nova situacija, imamo odgovornost da nađemo način da se proces dovrši do kraja s ciljem postizanja nagodbe s kojom će svi dionici, ja bih rekao, biti što manje nezadovoljni', rekao je Plenković.

  • +5
Premijer Plenković na 4. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Na kritike oporbe da presporo donosi odluke, odgovara: 'Neka pobijede na izborima pa nek budu predsjednici Vlade. Ja donosim odluke dinamikom za koju smatram da je najbolja. Meni da netko nameće ritam, nema šanse. Ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade'.

U Virovitici se danas pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održala četvrta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a cilj 'Projekta Slavonija, Baranja i Srijem' je osigurati 2,5 milijardi eura iz EU fondova za pet slavonskih županija.

'Mi smo još u izbornoj kampanji konstatirali da Slavonija treba najveću podršku države i ovaj format se pokazuje inkluzivnim i jako dobrim.

Poruka koju šaljemo i aktivnosti koje provodimo će kroz mandat Vlade pokazati koliko toga se napravilo u mandatu jednoga Sabora i jedne vlade. To je ispružena ruka suradnje, ispružena ruka podrške', rekao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice, prenosi N1 televizija.