U HAJDUKU SE JOŠ SLAVI

Na krilima osvojenog Kupa, po bod(ove) protiv Dinama

24.05.2013 u 21:19

Bionic
Reading

Ivan Vuković, Tino Sven Sušić i Danijel Stojanović, strijelci golova koji su Hajduku donijeli Kup nakon tri sušne godine, pred novinarima na Poljudu pojavili su se vidno umorni i zadovoljni.'Slavilo se s navijačima, slavit ćemo i mi večeras pa idemo u Zagreb', kazao je promuklim glasom Vuković. Splićane u nedjelju očekuje posljednja službena utakmica sezone protiv Dinama na Maksimiru, bit će dosta izostanaka (Vuković i Maglica zbog ozljede, Jozinović zbog žutih kartona), ali najavljuju da će nastojati izvući maksimum - ne izgubiti, po mogućnosti i pobijediti najvećeg rivala

Kup Hrvatske, naravno, u Splitu se još uvijek slavi, pa su i igrači ponosno pozirali uz 'Sunce' Ivana Rabuzina. Među navijačima, pak, vlada mala panika jer je na gotovo svim kioscima nestalo Hajdukovog albuma, teško se dolazi i do sličica, prava pomama nastala je za razgrabljenim biserima za kolekcionare...

'Odigrali smo izvanrednu utakmicu u Zagrebu, mogli smo i pobijediti, ali malo smo se opustili nakon trećeg gola', priznao je Vuković. Dobio je bezbroj čestitki iz rodne Crne Gore, gdje se finale hrvatskog kupa pratilo, a posebno od Torcide iz Tivta koja je potegnula skroz do Zagreba.

Tino Sven Sušić, po općem dojmu igrač utakmice i pravo otkriće ove Hajdukove sezone, kaže da njegov prvi trofej u splitskom klubu definitivno nije posljednji.

'Imamo najbolje navijače na svijetu i morali smo im to nekako vratiti. Hajduk je veliki klub i svake godine mora nešto osvojiti, a ja ni trenutka nisam požalio što sam došao. Čim su me drugi put zvali, potpisao sam bez razmišljanja', kaže mladi Sušić, kojemu ugovor u splitskom klubu istječe tek za tri godine.

'Lijepo mi je, ne želim ići nigdje!', jasan je Sušić. Zvao ga je, kaže, i stris Safet, inače izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa mu čestitao na igri i poželio da tako nastavi dalje.

'Rekao mi je i da što brže riješim papire!', otkrio je mladi Sušić, inače državljanin Belgije i Hrvatske.

'Drago mi je zbog Gige (Vukovića, op. a.) i njegovog gola. U dosta utakmica lopta mu jednostavno nije htjela u gol, ali sada je pokazao da se radi o velikom igraču. Zabio je na kraju prvog poluvremena, kad je bilo najpotrebnije, to nas je potpuno diglo.'

Danijel Stojanović još uvijek nije siguran ostaje li na Poljudu i sljedeće sezone: ugovor mu upravo istječe, iako Hajduk ima opciju produženja.

'Nikakve razgovore nisam obavio, nitko me nije zvao i ne znam što će se iz svega izroditi, malo mi je čudno. Imam neke opcije, ali imam 28 godina i teško da će netko platiti odštetu. Mogu otići samo kao slobodan igrač', priznao je Stojanović. Potom se i on osvrnuo na utakmicu protiv Lokomotive te feštu koja je uslijedila nakon toga:

'Kup posvećujem našim navijačima jer su nam bili potpora od početka do kraja prvenstva. Svi u svlačionici složili smo se da su zaslužili ovaj trofej jednako kao i mi. Ja osobno jako sam ponosan i na momčad, mislim da smo zaslužili veselje nakon svega što smo prošli od početka priprema', zaključio je Stojanović.

Hajduk u subotu ujutro ponovno putuje za Zagreb, gdje ga na Maksimiru (nedjelja, 18 sati) čeka Dinamo. U ponedjeljak Splićani gostuju na fešti u Požegi, a potom slijedi odmor do iduće sezone. Prva prozivka je zakazana već za 10. lipnja, a početkom srpnja kreće se u lov na novi trofej, Superkup. Opet protiv Dinama, opet na Maksimiru.Utakmicu Dinamo - Hajduk možete gledati u nedjelju od 18 sati na MAXtv-u, Arenasport3