OČEVID TRAJE

Horor na Hvaru: Muškarac optužen za silovanje nožem ranio ženu koja ga je prijavila te se nakon toga objesio

25.06.2019 u 23:22

Bionic
Reading

U utorak oko 19.10 sati Policijska uprava splitsko-dalmatinska zaprimila je dojavu da se u uvali Zenčišće u Jelsi nalazi ozlijeđena ženska osoba

Policijski službenici su izišli na mjesto događaja, kao i djelatnici hitne medicinske pomoći, koji su joj pružili prvu pomoć. Prevezena je u splitsku bolnicu, s ubodnim ranama. Prema prvim informacijama nije životno ugrožena, a težina ozljeda još nije poznata, javlja N1.

Također, u polju u blizini mjesta gdje je zatečena spomenuta ženska osoba, pronađena je mrtva muška osoba. Prema do sada prikupljenim informacijama, smrt muške osobe nije nastupila kao posljedica kaznenog djela, javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo. U tijeku je očevid.

Iako iz policije ne izlaze s podacima, Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako se muškarac objesio. A pozadina događaja proteže se unazad nekoliko dana.

Mještanin M. Đ., inače doseljenik iz BiH star 65-70 godina je u utorak navečer napao nožem litvansku državljanku i zario ga joj pet puta u tijelo. Žena je približno iste dobi kao i napadač, a nastanjena je u obližnjoj Prapatnoj.

Navodno je namjeravao ubiti pošto se želio osvetiti jer ga je ona prije 10-tak dana prijavila za silovanje. Bio je i priveden na kriminalističko istraživanje. Tada se, prema neslužbenim informacijama, branio da je to učinio jer mu je ona ostala dužna za izvođenje nekakvih građevinskih radova.

Stoga je pratio njeno kretanje i nasrnuo nožem na usamljenom mjestu. Nakon napada hladnim oružjem udaljio se u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo pronađen u blizini, kod jedne poljske kućice, gdje je izvršio suicid vješanjem.