USPRKOS SENATU

Na Filozofskom fakultetu studenti nastavljaju blokadu

04.05.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta koji okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje već dva tjedna blokiraju nastavu na tom fakultetu, sinoć su ponovno izglasali nastavak blokade nastave.

"U prepunoj dvorani 7, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na 14. studentskom plenumu ponovno je izglasana blokada nastave na fakultetu", navodi se u priopćenju studenata prosvjednika.

Također Nezavisna inicijativa za besplatno obrazovanje s Filozofskog fakulteta najavila je za danas u 11 sati tiskovnu konferenciju na fakultetu.

Studenti Filozofskog fakulteta okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje i danas su održali tiskovnu konferenciju, na kojoj su pak najavili kako su spremni prekinuti blokadu ako dobiju zadovoljavajuće jamstvo od ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca da će ispuniti njihov zahtjev da studiranje bude besplatno za sve koji ostvare pravo na redoviti studij.

No, prema odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu od prošlog četvrtka, 30. travnja, nastava na svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu mora se odmah nastaviti, a ona neodržana nadoknaditi. U skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu, odluka Senata obvezujuća je za sve sastavnice Sveučilišta pa tako i za nastavnike i studente Filozofskog fakulteta, navodi se u odluci Senata zagrebačkog Sveučilišta. Senat stoga poziva sve nastavnike i studente Filozofskog fakulteta da od sutra, 4. svibnja, započnu s održavanjem nastave prema izvedbenom planu studija i rasporedu.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. Miljenko Jurković na službenim internetskim stranicama tog fakulteta izvijestio je pak da će se danas u 11 sati nastaviti redovita 7. sjednica Fakultetskog vijeća