U POMOĆ STIŽE NOVI ZAKON

Na čekanju 11 velikih golf projekata

Bionic
Reading

Nakon što prije nekoliko godina nije uspjela inicijativa bivšeg premijera Ive Sanadera kojim bi se golf terenima dao poseban status, jer je tadašnja oporba, a današnja vlast taj zakon stopirala, sada upravo oni predlažu zakon koji će omogućiti gradnju golf terena na šumskom području, piše Poslovni dnevnik

U Agenciji za investicije je trenutačno prijavljeno oko 11 projekata golf terena, u različitim fazama, od same incijative do već razrađenih projekata spremnih za početak gradnje. U najviše odmakloj fazi su golf tereni Danka Končara u Vodnjanu i projekt Biska u Dajli.

Projekt golf terena Marlera kojeg je od Dražena Ladića preuzeo poljski fond trenutačno čeka dodatni izvor financiranja. Na području Istre postoje još dva inicijalna interesa za gradnju golf terena.

Vicenzo Blagaić unutar projekta Hrvatski san planira graditi i golf terene. Projekt golfa Srđ prostirao bi se na 350 ha, a gradio bi se golf park s dva terena, a kao i svaki takav projekt, imao bi popratne sadržaje. Plan gradnje golf terena ima i Jadranka iz Malog Lošinja, a najavljena i gradnja kod Prukljanskog jezera, vrijedna 200 milijuna eura, te kod Vranskog jezera vrijedan 80 milijuna eura koji bi se prostirao na 140 ha. Plan gradnje golf terena postoji i u Tisnom.

Cijeli članak pročitajte ovdje