EVAKUIRALI MUZEJ

Muzej Louvre evakuiran i zatvoren zbog prijeteće poruke

14.10.2023 u 14:55

Bionic
Reading

Muzej Louvre u Parizu danas je zatvoren iz sigurnosnih razloga. 'Osobama koje su rezervirale posjet tijekom dana će biti vraćen novac. Zahvaljujemo na razumijevanju', kratko su napisali na X-u

'Louvre je primio pisanu poruku u kojoj se navodi da postoji rizik za muzej i posjetitelje', rekla je glasnogovornica za agenciju France Presse.

Stoga su, rekla je, odlučili evakuirati muzej i zatvoriti ga na jedan dan dok ne izvrše sve provjere.

Podsjetimo, Francuska je podigla sigurnosnu uzbunu na najvišu razinu nakon napada nožem u Arrasu, na sjeveru zemlje, gdje je profesor ubijen, a dvije su osobe teško ozlijeđene, dok javnost strahuje od 'uvoza' sukoba Izraela i Hamasa, rekli su u petak navečer za AFP iz ureda francuskog premijera.

Premijerka Elisabeth Borne odlučila je podići sigurnosnu uzbunu na najvišu razinu, priopćio je njezin ured, nakon sastanka sigurnosnog kabineta s predsjednikom Emmanuelom Macronom u Elizejskoj palači.

Pripravnost zbog prijetnje napada može se proglasiti neposredno nakon terorističkog napada ili ako nelocirana poznata teroristička skupina počne djelovati.

U petak ujutro ubijen je učitelj u napadu nožem u školi u sjevernome francuskom gradu Arrasu. Lokalna policija potvrdila je da je počinjen napad nožem. Regionalne vlasti priopćile su da je napadač uhićen.