BORBA PROTIV TERORIZMA

Muslimani organizirali antiteroristički kamp

  • Autor: D. P.
  • Zadnja izmjena 09.08.2010 16:21
  • Objavljeno 09.08.2010 u 15:46
Muslimani

Muslimani

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Muslimanska skupina Minhaj ul-Kur'an pokrenula je u Engleskoj prvi ljetni kamp protiv terorizma. Na trodnevnom susretu na sveučilištu Warwick u Coventryju se okupilo više od 1.000 mladih muslimana

Voditelj kampa bio je 59-godišnji Muhammad Tahir ul-Kadri, poznat po tome što je u ožujku ove godine izdao fetvu protiv terorizma.

Ul-Kadri je polaznicima, uglavnom britanskim muslimanima, rekao da moraju odbiti Al Kaidu i 'rak' koji ta teroristička organizacija širi kroz islamsku vjeru.

Zatražio je od njih da prihvate to što su Britanci i da učine sve da izgrade sigurno i mirno društvo te da se, pomoću adekvatnih i zdravih teoloških argumenata, suprotstave svim ekstremistima koje će u životu sresti.

Ul Kadri, koji živi u Kanadi, nije prvi muslimanski klerik koji propovijeda o štetnosti krivog tumačenja islama i pojma 'džihad' - svetog rata - ali je najpoznatiji i najcjenjeniji islamski mirotvorni pedagog.

U Englesku je došao na poziv Muslimanskoga vijeća Velike Britanije koje je više puta pozvalo muslimanske sveučilišne profesore da dignu svoj glas protiv ekstremista u islamskome svijetu.

No, kritičari kažu da su neke od vođa toga Vijeća izgubili moralni autoritet da propovijedaju mladima jer su bili dvosmislen u vezi nasilja na Srednjem istoku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi