Roditelji su u šoku, učenici uznemireni

Muškarci u kapuljačama pokušali novcem namamiti djecu u automobil na odmorištu na autocesti

13.05.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Četvrtaše Osnovne škole "Petar Kanavelić" iz Korčule pokušali oteti muškarci u kapuljači, ispričali su to roditelji tri razreda navedene škole nakon što su se djeca vratila s izleti u Gorski kotar.

Sve su, kažu, prijavili policiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Zaustavili su se na popularnom odmorištu "Zir" u Lici gdje se i nalazi restoran "Macola" gdje su im prišla dva starija muškarca i nudila novac kako bi ušli u automobil.

Roditelji su u šoku, učenici uznemireni, no ispričali su da je jedan od muškaraca imao crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, a obojica su pokušavali dječake i djevojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka.

"Nudili su im novac, po 10 ili 20 eura, najprije su vabili dječake", rekao je jedan od roditelja. "Govorili su im 'Dođi, pokazat ću ti automobil', ali dječacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na djevojčice", dodao je.

Jednu su djevojčicu potezali za ruku uvjeravajući ju da uzme novac i sjedne u vozilo, a drugi roditelj kaže kako su njegovu djevojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula.

Jednu su djevojčicu uhvatili za rame i rekli joj: "Ej curo, dođi sa mnom!". Drugoj su djevojčici govorili: "Sjedni s nama u auto, povest ćemo te na koje god mjesto na svijetu želiš", prepričali su roditelji.

Jedan je dječak radnicu na odmorištu pitao tko su oni, a ona mu je navodno prišapnula da bi im bilo najbolje da uđu u autobus i maknu se. Jedna je učenica i zapamtila registraciju sumnjivog vozila.

Mali su otočani počeli vikati i dozivati učiteljice koje su odmah shvatile ozbiljnost situacije, "potrpale" su svu djecu u autobuse i detaljno ih izbrojile pa putem nazvale ravnatelja škole, Velebita Veršića.

On je o događaju obavijestio Policijsku postaju Korčula.

"U postaju su išle učiteljice, dio učenika s roditeljima i ja. Otkad sam ravnatelj, ovakav događaj još nikad nismo zabilježili", govori ravnatelj.

Slobodna Dalmacija piše da su se roditelji u policijskoj postaji zadržali do kasno u noć, i svoje izjave nastavili davati ujutro, no ostali su nezadovoljni postupanjem policije.