'poduzetnik' iz zadra

Muškarac godinama dogovarao građevinske poslove pa svima uzimao predujam; posao nikad nije napravio, a ukupno je prisvojio nekoliko stotina tisuća kuna

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 15.10.2020 11:42
  • Objavljeno 15.10.2020 u 11:42
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar te Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43- godišnjakinjom koji se sumnjiči za više kaznenih djela prijevare

Naime, 43-godišnjakinja se sumnjiči da kao vlasnik graditeljskog obrta u rujnu 2016. godine s vlasnicima nekretnine, 79-godišnjakom i 54- godišnjakom, temeljem ugovora dogovorio izvođenje građevinskih radova na kući na području mjesta Luke na Dugom otoku, za što je kao predujam primio novčani iznos od oko 25.000,00 kuna, a do sada građevinske radove nije niti započeo. Također ga se sumnjiči da je po prethodno smišljenim planom i u cilju da se materijalno okoristi dovodio oštećene u zabludu na način da je dogovarao izvođenje raznih građevinskih radova na nekretninama na zadarskom području.

Za dogovorene radove je primao novčani predujam, radove nije dovršio u dogovoreno vrijeme ili nije niti započeo s izvođenjem radova, a nakon što bi primio predujam vlasnicima se više nije javljao na pozive. Na taj način je još tijekom ove godine oštetio četvoricu vlasnika nekretnina i to 72-godišnjaka s kojim je dogovorio izvođenje radova na nekretnini u Petrčanima za koje je primio predujam od 12.000,00 kuna, zatim 39-godišnjaka vlasnika nekretnine u Radovinu gdje nije dovršio započete radove te ga oštetio za oko 80.000,00 kuna. Isto tako je u Biogradu od 63-godišnjeg vlasnika nekretnine primio predujam od 30.000,00 kuna, a izvođenje dogovorenih radova nije ni započeo, a u Viru je s 43-godišnjim vlasnikom sklopio u govor o izvođenju radova na nekretnini te primio 23.000,00 kuna, a da radove nije započeo.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijevara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.