'SPOLNI ODNOS BIO je DOBROVOLJAN'

Muškarac dobio šest mjeseci zatvora za seks s djetetom, a djevojčica je i zatrudnjela

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 27.08.2020 15:51
  • Objavljeno 27.08.2020 u 13:10
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nadležni županijski sud donio je odluku te nepravomoćno osudio muškarca s istoka Hrvatske zbog spolnog odnošaja s djetetom mlađim od 15 godina, točnije zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta

Kako donosi Jutarnji, sudac nadležnog Županijskog suda ovih je dana muškarca s istoka Hrvatske zbog spolnog odnošaja s djetetom mlađim od 15 godina, točnije zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta,​ nepravomoćno osudio na 22 mjeseca zatvora. I čak ni tih godinu dana i deset mjeseci ne mora provesti u zatvoru. Prema izrečenoj mu uvjetnoj kazni, u zatvor će na šest mjeseci, dok je ostatak kazne uvjet, s trogodišnjim rokom kušnje. Zbog seksualnog se zlostavljanja sa svojom žrtvom ne smije viđati tri godine i mora platiti 2000 kuna sudskih troškova.

Tužiteljstvo je utvrdilo da je spolni odnos bio dobrovoljan. No, prema Kaznenom zakonu, svaki odnos s djetetom mlađim od 15 godina je kazneno djelo, jer se smatra da tek s 15 godina dijete može razumno odlučiti želi li ući u spolni odnos i koje posljedice on može imati.

Na sudu je priznao krivnju i rekao da je nakon potvrđene trudnoće s njom i njezinom majkom otišao liječniku i financijski ju zbrinuo.