KANALIZACIJA POD MOSTOM

Mušaraf izbjegao eksploziju bombe od 4 kg

03.04.2014 u 09:45

Bionic
Reading

Bivši pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf, optužen ovog tjedna za 'veleizdaju' na posebnom sudu, izbjegao je u četvrtak rano ujutro eksploziju bombe pri prolazu njegova konvoja u Islamabadu, objavila je policija

'Bomba od četiri kilograma, skrivena u kanalizaciji, pod mostom, eksplodirala je dvadesetak minuta prije predviđena prolaza konvoja bivšeg predsjednika', izjavio je Liakat Niazi, visoki policijski dužnosnik u Islamabadu.

Do incidenta je došlo kad je bivši vojni čelnik tek napustio vojnu bolnicu Ravalpindi gdje je proveo zadnja tri mjeseca na promatranju zbog koronarnih problema kako bi se vratio u svoju vilu u Šak Šahzdau, predgrađu glavnog grada.

'Nitko nije ozlijeđen u eksploziji', potvrdio je glasnogovornik policije glavnog grada Muhamed Naim, ističući da je bivši predsjednik bio vjerojatna meta napada.

Pakistansko pravosuđe smatra da je general Mušaraf, američki saveznik, koji je bio na vlasti od 1999. do 2008., 'izdao' naciju kad je uveo izvanredno stanje, ukinuo ustav i raspustio suce 2007.