LIBIJA

Musa Ibrahim opovrgao da je zarobljen

02.10.2011 u 07:08

Bionic
Reading

Muškarac koji se predstavio kao Musa Ibrahim, glasnogovornik svrgnutog režima pukovnika Gadafija, opovrgao je u subotu da su ga zarobili borci novih libijskih vlasti, u telefonskom javljanju koje je izravno prenosila televizija Araj sa sjedištem u Siriji

‘Ta je informacija laž i nema veze sa stvarnošću, budući da sam zajedno s još 23 borca bio blizu bojišice u Sirtu, gdje su nas dobro naoružani pobunjenici napadali više od dana i pol. Imali smo gubitke’, rekao je misleći pritom na borbe koje već dva tjedna traju u tom uporištu lojalista i zavičaju Moamera Gadafija, 360 km istočno od Tripolija.

‘Nakon toga smo prešli na druge bojišnice’, dodao je.

U četvrtak je zapovjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) izjavio da je zarobio Ibrahima koji je u bijegu otkako je Tripoli s Gadafijevim glavnim stožerom pao u ruke bivših pobunjenika. No sutradan je tu informaciju opovrgla internetska stranica lojalna Gadafiju.

Više izvora unutar nove libijske vlasti reklo je zadnjih tjedana da je Musa Ibrahim u oazi Bani Validu koja je u okruženju Gadafijevih protivnika. To uporište svrgnutog režima 170 km jugoistočno od Tripolija također odolijeva ofenzivi snaga NTC-a.

Ibrahim, koji se redovito pojavljuje na mreži Araju, rekao je i da Gadafijeve snage vode ofenzivu na više područja na zapadu zemlje, napose u Ziltanu, Tripoliju, Aziziji i Tarhuni, čija je plemena pozvao da svoje dragovoljce pošalju na bojišnicu u Bani Validu i Sirtu.