obilne padaline

Muenchen okovan snijegom, letovi otkazani

02.12.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Letovi u minhenskoj zračnoj luci otkazani su do šest sati ujutro u nedjelju zbog obilnih snježnih padalina, objavio je u subotu ujutro glasnogovornik zračne luke

Mole se putnici da uopće ne putuju. Putnici bi prije polaska u nedjelju trebali provjeriti status svog leta sa zrakoplovnim prijevoznikom, preporučio je glasnogovornik.

Glasnogovornik Lufthanse istaknuo je da će zatvaranje zračnog prometa u Muenchenu utjecati i na druge zračne luke. Primjerice, u Frankfurtu već ima značajnih ograničenja.

  • +2
Snijeg u Muenchenu Izvor: Profimedia / Autor: Max Ludwig / Zuma Press / Profimedia

Pogođen je i željeznički promet, osobito oko Muenchena. Srušena stabla blokirala su pruge, a nadzemni vodovi su zaleđeni. Prvo je bio otkazan željeznički promet od glavnog kolodvora u Muenchenu. Putnici u Ulmu i Muenchenu morali su prenoćiti u vlakovima.

Pijevoz podzemnom željeznicom, autobusima i tramvajima bio je isprva obustavljen u glavnom gradu Bavarske. Na cestama diljem Bavarske dogodile su se brojne nesreće. Željeznički promet u južnoj Njemačkoj mogao bi se suočavati s ozbiljnim poremećajima do ponedjeljka, rekla je glasnogovornica željeznice za dpa.

Njemački meteorološki zavod objavio je da će se još neko vrijeme zadržati hladno, zimsko vrijeme. Očekuje se nastavak obilnih snježnih padalina na jugu i jugoistoku do poslijepodnevnih sati.