SRČANI UDAR

Mubarak umire nakon što je vidio linč Gadafija

Hosni Mubarak

Hosni Mubarak

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Njegovo stanje pogoršalo se kada je čuo za smrt Moamera Gadafija, a srce mu je stalo kada je vidio fotografije tijela dugogodišnjeg prijatelja. Još uvijek nema službene potvrde, ali nagađa se da je Hosni Mubarak preminuo u pritvoru

Naime, svrgnutom egipatskom vođi sudi se za ubojstva civila i korupciju. Ako je vijest o njegovoj smrti istinita, javlja RT.com, Hosni Mubarak je druga žrtva takozvanog Arapskog proljeća koja neće biti osuđena za svoja nedjela.

Egipatski mediji tvrde da se Mubarakovo zdravstveno stanje, koje je ionako bilo loše s obzirom na to da je čak i na sudu morao ležati u bolničkom krevetu, pogoršalo kada je čuo za Gadafijevu smrt. Bivši egipatski vođa doživio je srčani udar kada je vidio fotografije izmučenog tijela svog dugogodišnjeg prijatelja.

Je li njegov srčani udar bio smrtonosan ili ne, još nije poznato. Ipak, egipatska vojska odlučila je pojačati osiguranje u bolnici u kojoj je pritvoren Mubarak. Dodatne snage okružile su zgradu, a povećao se i broj vojnika na katu na kojem leži donedavni predsjednik.

Mubarak je, podsjetimo, optužen za razna zlodjela uključujući i izdavanje naredbe za ubijanje prosvjednika koji su u veljači zauzeli egipatske ulice, a kasnije i svrgnuli vladajuće. Ustankom je završena 40-godišnja vladavina njegova režima. Mnogi njemu podređeni svjedočili su na sudu, ali nitko nije potvrdio optužbe.

Mubarakovu sudbinu svjetski mediji usporedili su s onom Slobodana Miloševića čije je suđenje također prekinuto jer je prije kraja umro od srčanog udara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi