PISMO STRANCI

Mrsić otkantao SDP: Neću dati ostavku u Saboru i vratiti mandat

13.07.2018 u 11:55

Bionic
Reading

Mirando Mrsić, nezavisni saborski zastupnik i nekadašnji član SDP-a, uputio je pismo Glavnom odboru bivše stranke, u kojem ih obavještava da neće podnijeti ostavku na zastupničku dužnost i vratiti mandat SDP-u

Mrsić je uputio pismo povodom dnevnog reda sjednice Glavnog odbora koja se treba održati u subotu, a na kojoj je točka dnevnog reda 'Zahtjev za podnošenje ostavke na zastupničku dužnost'.

Mrsić u pismu Erika Fabijanića, predsjednika Glavnog odbora, moli da na sjednici pročita njegovo pismo u kojem između ostalog navodi da su prošla četiri mjeseca od njegova isključenja iz stranke i da u međuvremenu nije dobio nikakvu pisanu odluku o tome, niti kopiju zapisnika sa sjednice.

'Smiješno je da stranka koja se zalaže za vladavinu prava ne može složiti službeni dokument kojim se isključuje iz članstva. Ostavku na zastupničku dužnost neću podnijeti i mandat ću odraditi do kraja braneći socijaldemokraciju u Hrvatskom saboru', napisao je Mrsić.

Nadalje spominje da je na izborima dobio 11.685 preferencijalnih glasova, što je daleko više nego što je dobio aktualni predsjednik stranke Davor Bernardić, i da je iz SDP-a isključen jer je predložio zakon o radu na određeno vrijeme.

  • +4
Konferencija za novinare saborskog zastupnika SDP-a Miranda Mrsića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

U zaključku navodi da svoj put nastavlja izvan SDP-a i da s timom ljudi priprema rješenja koja će u prvi plan staviti ljude koji ostaju i žive u Hrvatskoj.