kritika vladajućih

Mrsić: HDZ sve radi kako bi očuvao vlast, a ne misli na posljedice politike koja će se prelomiti preko leđa građana

11.05.2020 u 14:31

Bionic
Reading

Stranka Demokrati Miranda Mrsića prozvala je u ponedjeljak HDZ kako sve radi da bi očuvao vlast, ne misleći na posljedice vlastitih politika koje će se prelomiti preko leđa građana

"Od lipnja možemo očekivati povećanje nezaposlenosti u privatnom sektoru, a još veće udare od rane jeseni. Posebno kad se vidi koliko je turizam podbacio“, rekao je Mrsić na konferenciji za novinar, ističući kako "kvazi umirujuće prognoze imaju jedinu svrhu, a to je promocija pred izbore". Građane je pozvao da na izborima kažu glasno"'ne" HDZ-u, jer nam treba odvažna i stabilna Vlada koja je spremna na sustavne rezove, nužne reforme i "zatvaranje pipe" korupciji.

"Zato pozivam sve stranke od centra na lijevo na stvaranje progresivnog saveza, jer je nužno skinuti HDZ s trona. Jedino zajednički to možemo učiniti, poručio je. Također smatra da sada pravo vrijeme za izjednačavanje prava branitelja s pravima ostalih građana.

"Svi su se istinski branitelji borili primarno za našu Hrvatsku, sigurno ne žele da se njihov status koristi kao izborni spin HDZ-a kojem je primarni interes napuniti vlastite džepove", rekao je Mrsić dodavši kako je nužno braniteljske i povlaštene mirovine izdvojiti iz mirovinskog sustava. Posebno je naglasio da se Demokrati zauzimaju za otpuštanje svih nepotrebno zaposlenih u mandatu Karamarka i Plenkovića "narodski znane kao uhljebe".

Potpredsjednica Demokrata Bojana Hribljan ocijenila je da će se zdravstveni sustav, koji godinama "diše na škrge", zbog pandemije koronavirusa i s predloženim rebalansom teško oporaviti. Povećanje za zdravstvo u rebalansu od dodatnih stotinjak milijuna kuna jedva će pokrpati rupe protuepidemijskih mjera, ali to neće biti dovoljno za normalnu zdravstvenu zaštitu, a kamoli za još jedan val koronavirusa, rekla je.