SVE ZA OPROSNICU

Mravak USKOK- u otkucao Sanadera, Polančeca...

Ivan Mravak

Ivan Mravak

Izvor: Pixsell / Autor: Krunoslav Petric/24sata

Bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak uskočkim je tužiteljima u ponedjeljak dao opširan višesatni iskaz o nepravilnostima i nezakonitostima u HEP-ovom poslovanju u kojem je prozvao i bivšeg premijera Ivu Sanadera

Ivan Mravak dao je iskaz na više poslovnih događaja HEP-a u koje je umiješan veći broj osoba, a u kojem je svojstvu saslušavan, to vam ne mogu reći. Moguće je da je za neke stvari bio u svojstvu okrivljenika, za neke stvari kao svjedok, a kad bi vam kazao u kojem svojstvu, puno bih vam otkrio.

Njegov iskaz obuhvaća veći broj osoba na funkcijama u HEP-u, ali i na nekim drugim funkcijama u državi, rekao je za Novi list Mravkov odvjetnik Branko Šerić po izlasku iz sjedišta USKOK-a.

Bivši HEP-ov čelnik doveden je iz Remetinca u USKOK u devet ujutro. Nakon dva sata ispitivanja, napravljena je jednosatna pauza, a onda je opet pričao sve do 14 sati. Mravak je govorio o svim sumnjivim poslovima iz vremena dok je bio na čelu HEP-a.

Između ostalog, teme razgovora s USKOK-om bili su i HEP-ovi stanovi, poslovanje s Fimi-medijom, ali i izgradnja hidroelektrane Lešće, te kupnja trafostanica na autocestama od HAC-a.

Mravak
je istražiteljima rekao da je određene poslove odrađivao u suradnji s nizom osoba, među ostalima i nekim članovima Vlade. Navodno je spomenuo Branka Vukelića i Damira Polančeca i bivšeg premijera Ivu Sanadera

Sadržaj Mravkovog iskaza samostalno ne može biti dovoljan za pokretanje istrage. USKOK Mravkov iskaz tek treba provjeriti i prikupiti dokaze koji bi ga potkrijepili, te utvrditi tko bi, od osoba koje je Mravak spomenuo, eventualno mogao biti osumnjičen.

Ako na temelju njegovog iskaza bude pokrenut kazneni postupak, uvjeren sam da će dobiti oprosnicu, rekao je Šerić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi