SKUP RAČUN ZA JEFTINU STRUJU

Mravak će krivnju svaliti na Sanadera

21.08.2010 u 20:27

Bionic
Reading

Nakon što se Ivan Mravak, bivši šef HEP-a, odlučio 'braniti istinom, a ne šutnjom' i pred USKOK-om u tri sata iznio svoju obranu prema kojoj je sve radio 'po uputama s vrha', sve je jasnije na koga je Mravak mislio

U svoju će obranu Mravak u slučaju TLM kao svjedoke pozvati premijerku Jadranku Kosor i bivšeg premijera Ivu Sanadera, baš kao Damir Polančec. No, Sanadera će Mravkova obrana kao svjedoka pozvati i zbog najnovije USKOK-ove istrage u slučaju Dioki u kojoj se Mravka sumnjiči da je zbog prodaje struje po povlaštenoj cijeni tvrtki u vlasništvu HDZ-ovca Roberta Ježića HEP oštetio za 6,3 milijuna kuna, neslužbeno doznaje Večernji list.

Mravkova obrana će očito krivnju za prodaju struje po niskim cijenama navedenim tvrtkama svaliti na bivšeg premijera, piše Večernji list. Iako će Mravkova obrana kao svjedoke pozvati Sanadera i J. Kosor, odnosno sve koji mogu govoriti o načinu odlučivanja u spomenutim poduzećima od članova Vlade naniže, to ne znači da će se oni njegovu pozivu i odazvati.

No, u tom slučaju obrana može od suca istrage, kojem će argumentirati zašto baš ti svjedoci trebaju biti ispitani, zatražiti njihovo svjedočenje, a ako ni to ne prođe, onda obrani preostaje da to zatraži od optužnog vijeća ili na glavnoj raspravi.