UOČI SKUPŠTINE

Mrak Taritaš: Bandić ne zna kamo s otpadom, Zagreb je nespreman

29.01.2018 u 10:03

Bionic
Reading

'Gradonačelnik Bandić i njegove službe ne znaju što će s otpadom', poručila je s konferencije za medije Anka Mrak Taritaš, gradska zastupnica GLAS-a, uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine, na kojoj će se raspravljati o prijedlogu odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja otpada

Mrak Taritaš smatra da je Zagreb potpuno nespreman dočekao zbrinjavanje otpada jer građani još nisu dobili ni svu potrebnu infrastrukturu.

'Kad krenete nekamo pa zakasnite, to nije zato što vam je dugo trebalo da dođete, nego zato što ste kasno krenuli', mišljenja je Mrak Taritaš.

Smatra da je prijedlog odluke korektno napisan, ali i da papir svašta trpi i da se ona neće moći provoditi.

'Bandić i njegove službe ne znaju što će s otpadom. Od Čistoće će napraviti ZET, a komunalni redari će se baviti svime - samo što još ne rade rastave brakova. Sve će to na kraju platiti građani', kazala je Mrak Taritaš.

 

  • +9
Anka Mrak Taritaš na konferenciji za medije o zbrinjavanju otpada Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Napomenula je da je cilj trebao biti da plaćamo prema količini proizvedenog otpada, a da ćemo plaćati prema volumenu spremnika i broju odvoza. 'Nema odgovora ni na jedno pitanje kako će se to riješiti u višestambenim zgradama, s kontejnerima koji su na ulici i u koje će se moći odlagati otpad kako kome padne na pamet. Zagreb nije spreman', zaključila je Mrak Taritaš.

  • +3
Milan Bandić prezentira kako odvajati otpad Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL