zeleno srce istre

Možemo! osvojilo Pazin, Suzana Jašić je nova gradonačelnica: Odnosit ću se prema svim biračima jednako

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 30.05.2021 23:41
  • Objavljeno 30.05.2021 u 22:54
Suzana Jašić

Suzana Jašić

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U drugom krugu lokalnih izbora u Pazinu pobijedila je Suzana Jašić iz Možemo! nadoknadivši prednost veću od 10 posto koju je dugogodišnji gradonačelnik Renato Krulčić (IDS-HSU-HNS) imao u prvom krugu. Jašić je u konačnici dobila 1812, a Krulčić 1657 glasova

'Zahvaljujem svima. Ovo je zajednička pobjeda. Odnosit ću se prema svima biračima jednako, i prema mojim glasačima i onima koji to nisu. Svi imaju pravo na dobar život u Pazinu, makar se ne slagali u nekim stvarima. Večeras slavimo, sutra idemo dalje prema cilju, a to je bolji život za sve nas', kazala je izborna pobjednica Suzana Jašić, piše Glas Istre.

Zanimljivo je i u pazinskom Gradskom vijeću. Šest vijećnika dobila je koalicija IDS-HSU-HNS s 39,8 posto (1345 glasova), odnosno šest vijećnika, a Možemo! je dobilo 32,8 posto (1109 glasova), odnosno četiri vijećnika. Po jednog vijećnika dobili su SDP (9,9 posto, odnosno 335 glasova), kandidacijska lista Željka Mraka (9,3 posto, odnosno 314 glasova) te HDZ (8 posto, odnosno 272 glasa).

To znači da u 13-članom Gradskom vijeću nitko nema većinu, a pokušat će je postizbornom koalicijom ili suradnjom, kako to sada političari vole kazati, ostvariti prije svega relativni pobjednik IDS, kojem treba jedan vijećnik, ali i Možemo!, koji bi u tom slučaju trebao okupiti sva tri pojedinačna vijećnika.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!