iznenađenje izbora

Filip Zoričić, čovjek koji skinuo IDS s trona u Puli: Oformit ću većinu u Vijeću s Možemo! i SDP-om

30.05.2021 u 22:39

Bionic
Reading

Filip Zoričić, kandidat grupe birača, novi je pulski gradonačelnik i vjerojatno najveće iznenađenje kada se gledaju gradovi. U drugom krugu lokalnih izbora pobijedio je IDS-ovu kandidatkinju Elenu Puh Bleci. Zoričića je zaokružilo 10.666 birača, a Puh Bleci 8225

'Nije bilo lako, bilo je huškanja, podmetanja sa svih strana, ali građani su prepoznali iskrenost, neizmjernu volju i ljubav prema ovom gradu. Građani su osjetili hrabrost, slobodu i očekujem da ćemo s partnerima već za dan ili dva, da se simbolično izrazim, graditi jednu novu kuću. Kuću s crvenim krovovima, žutim fasadama i zelenom okućnicom. Nakon srušene tvrđave želimo graditi novi dom i novu kuću za sve građane', izjavio je Zoričić, prenosi Glas Istre.

Smiren i nimalo euforičan, Zoričić je svoju veliku pobjedu slavio u društvu prijatelja i simpatizera u rock klubu Uljanik.

  • +30
Nezavisni Filip Zoričić novi je gradonačelnik Pule Izvor: Pixsell / Autor: Srećko Niketić/PIXSELL

'Ovo je pobjeda svih građana Pule koji su toliko dugo iščekivali korijenite promjene u ovom gradu, koji je već odavno prestao biti grad. Hvala svima koji su vjerovali u mene i moj tim, neću vam to nikad zaboraviti. Unatoč komentarima da netko tko nije iz Pule ne smije i ne može voditi Pulu, birači su ipak pokazali da poštuju i žive multikulturnu Pulu i vjeruju ljudima koji žive to što govore', rekao je Zoričić.

Kao prvi potez najavio je formiranje većine u Gradskom vijeću.

'To će biti SDP i Možemo!. Okupit ću svoj menadžerski tim i onda obaviti prve razgovore s ravnateljima ustanova i direktorima trgovačkih društava i pročelnicima te vidjeti kakvo je stanje u gradu. Vjerovao sam u pobjedu od samog početka, jer inače ne bismo ni ulazili u cijelu ovu priču. Naravno da smo i dijelom iznenađeni, jer ipak mijenjamo vlast koja je predugo vladala Pulom i 30 godina Istrom', rekao je Zoričić.