stranke odlučile

Možemo! i Zagreb je Naš! spojit će se u jednu stranku. Zadnja odluka o tome donesena je prije deset dana, a tek danas su obavijestili javnost

24.12.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Stranke Zagreb je Naš! i Možemo! - politička platforma spojit će se u jednu stranku, što su odlučile na izbornim skupštinama održanim prije deset, odnosno čak 39 dana, a o tome su tek danas obavijestile javnost putem svojih facebook stranica

Kako je stranka Zagreb je naš! (ZJN), čiji je donedavni jedan od čelnika bio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, objavila na svojoj facebook stranici, svoju godišnju skupštinu, koja je ujedno bila i izborna, održala je 14. prosinca.

'Na skupštini je donesena Odluka o strateškom partnerstvu i procesu spajanja platforme Zagreb je NAŠ! sa strankom Možemo! te su izabrane nove koordinatorice stranke, Marina Ivandić i Iva Ivšić, ujedno i zastupnice u Skupštini Grada Zagreba. U Upravni odbor stranke su uz Ivandić i Ivšić, izabrani i Dražen Lučanin, predsjednik gradske četvrti Črnomerec, te Marta Kiš, Marijana Rimanić, Daniela Širinić i Marin Živković, također zastupnici u Skupštini. Novi sastav Upravnog odbora, između ostalog, ima zadatak tokom mandata stvoriti preduvjete za spajanje stranke Zagreb je naš! sa strankom Možemo!', napisali su iz stranke Zagreb je naš! na facebooku.

  • +13
Tomislav Tomašević obišao je radove na obnovi Osnovne škole Petar Zrinski Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

U svojoj su objavi otkrili i da je stranka Možemo! - politička platforma svoju skupštinu održala još 15. studenog te da je na njoj izmijenila svoj statut čime je omogućeno drugim strankama da se uključe u njene strukture, kao i odluka da se prihvati uključivanje stranke Zagreb je naš! u rad stranke Možemo!.

Praktički identičnu objavu u isto vrijeme je na facebook pustila i stranka Možemo!. Inače, obje stranke u svojim programima i izjavama svojih čelnika navode transparentnost kao jednu od najvažnijih stvari u politici, no u ovom su slučaju i ZJN i Možemo odlučili prilično važne informacije danima skrivati od javnosti.

Ono što upada u oko vezano za objave je to da aktualni zagrebački gradonačelnik i jedan od donedavnih čelnika stranke Tomašević nije izabran ni na jednu poziciju u ZJN. Portal 24sata piše kako se na skupštini odvijala prava drama jer da se Tomašević kandidirao za mjesto u upravnom odboru, ali da nije izabran ni nakon više krugova glasanja. No, izvor iz stranke za taj portal neslužbeno kaže kako nije bilo nikakve drame, već da je Tomašević sam povukao svoju kandidaturu kad je vidio da su njegovi najbliži suradnici izabrani. U službenom, pak, odgovoru samo kažu da je Tomašević povukao kandidaturu, ali ne i u kojem je to trenutku učinio. Na pitanje zašto o činjenici da je održana skupština i odlukama koje su donesene javnost izvješćuju s deset dana zakašnjenja, iz ZJN su odgovorili kako je 22. prosinca održan prvi konstituirajući sastanak novog upravnog odbora, nakon čega su objavljeni rezultati izbora.

  • +2
Jedna od čelnica Možemo! - političke platforme Sandra Benčić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX